domingo, 4 de diciembre de 2011

Pie de rata, Català: Peu de rata

Castellano: Pie de rata, escoba
Català: Peu de rata
Nombre científico: Ramaria botrytis













És un bolet molt ramificat en forma de corall, que pot fer entre 7 i 15 cm d'alçària i uns 20 cm d'amplada. La carn és blanca, compacta, però fàcilment trencadissa, de color rosat a les puntes de les ramifica.
És bon comestible, sempre que sigui jove i eliminant les ramificacions. Tampoc pot estar podrida ni plena d'aigua. Aquestes recomanacions es poden estendre a la resta de ramàries (o clavàries) comestibles com el peu de rata groc (Ramaria aurea) o el peu de rata blanc (Ramaria flava).
Té, però, el problema que es difícil de diferenciar d'altres espècies molt semblants com el peu de rata bord (Ramaria formosa), que és tòxica i pot originar greus diarrees.

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada

.

.

.

.